Blog > Komentarze do wpisu
Sałatka z marynowanej cebulki z czerwona fasolą czyli przewaga długopisu nad klawiaturą i ... ulotną pamięcią

Ostatnio, w ramach kulinarnych wspomnień, udało mi się zdobyć przepisy na dwie sałatki "z przeszłości". Pierwsza z nich - z marynowaną cebulką - w pewnym momencie gościła na tyle często u nas na stole, że moja Mama chałupniczo rozpoczęła produkcję takowej cebulki.Potem, standardowo, sałatka się przejadła i została zapomniana. I to do tego stopnia, że przepis również został zapomniany - choć wszystkim smakowała to nikt nie wpadł na to, żeby spisać składniki - przecież było ich zaledwie kilka. Pamięć ludzka bywa zawodna, dobrze, że dzięki FB u źródła dotarłam do papierowych zapisków (Ani P. dziękujemy).

 


* słoik cebulki marynowanej

* puszka czerwonej fasoli

* 4 jajka ugotowane na twardo

* majonez

* sól i pieprz do smaku

Jajka pokroić w kostkę, cebulki przekroić na połówki. W misce wymieszać jajka, cebulki, fasolkę z puszki (przepłukaną pod wodą), dodać majonez i doprawić do smaku.

środa, 22 maja 2013, smalinska

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne